ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΛΑΜ

Ανακοίνωση από το Γαλλικό Ινστιτούτο

 «Λέξεις στον αέρα!»

Το Γαλλικό Ινστιτούτο αναδεικνύει την ευφράδεια και τη δημιουργικότητα οργανώνοντας μία μεγάλη βραδιά SLAM «ποίησης επί σκηνής»

Με αφορμή την Εβδομάδα της Γαλλοφωνίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος αναδεικνύει την ευφράδεια και την δημιουργικότητα φιλοξενώντας τον μεγάλο τελικό του πρώτου τουρνουά ΣΛΑΜ «ποίησης επί σκηνής» στην Ελλάδα. Τη βραδιά θα συντονίσει ο Γάλλος σλάμερ από το Παρίσι, Pilote le Hot.

Το Σλαμ αποτελεί σκηνή όπου ο δημιουργός ερμηνεύει τα ποιήματά του, μοιράζεται τα συναισθήματά του. Ο/Η σλάμερ προετοιμάζει το κείμενό του/της με σκοπό να το αναπαραστήσει επί σκηνής, αποκαλύπτοντας στο κοινό το προσωπικό του σύμπαν.

Επιλεγμένοι από διαφορετικά σημεία της χώρας, οι ποιητές φιναλίστ θα ερμηνεύσουν τα κείμενά τους στα γαλλικά και στα ελληνικά. Τους νικητές θα επιλέξει το κοινό το οποίο συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση. Η μάχη μεταξύ των υποψηφίων για την υψηλότερη βαθμολογία ξεκινά.

Ο/Η νικητής/τρια της βραδιάς θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Τουρνουά Σλαμ «ποίησης επί σκηνής» 2019 στο Παρίσι εκπροσωπώντας την Ελλάδα, ερμηνεύοντας τα ποιήματά του/της στα Ελληνικά.

Η είσοδος στην βραδιά που θα διεξαχθεί στο café Paris-Athènes του Γαλλικού Ινστιτούτου σε εορταστική και φιλική ατμόσφαιρα, θα είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε για ένα μοναδικό και διαφορετικό γεγονός στην Ελλάδα.

Την βραδιά θα συντονίσει ο σλάμερ από το Παρίσι, Pilote le Hot, εμπνευστής του Τουρνουά του Παρισιού.

Στις 15 Μαρτίου 2019, στο café Paris-Athènes, του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, Σίνα 31. 


« Cracheurs de mots ! »

L'Institut Français met à l'honneur l'éloquence et la créativité en organisant une grande soirée SLAM de poésie

A l'occasion de la Semaine de la Francophonie, l'Institut Français de Grèce met à l'honneur l'éloquence et la créativité en accueillant la grande finale du premier tournoi de SLAM de poésie en Grèce. Cette soirée sera animée par le slameur Pilote le Hot, de Paris.

Le Slam est une scène pour dire ses poèmes, pour partager ses émotions. Le slameur travaille préalablement son texte pour le cracher sur scène et faire découvrir son univers au public.

Sélectionnés aux quatre coins du pays, les poètes finalistes déclameront leurs textes en français et en grec. Les prix sont décernés par le public, qui participe ainsi pleinement au spectacle. La bataille s'engage alors entre les candidats pour obtenir le meilleur score.

Le vainqueur de la soirée aura le privilège de participer à la Coupe du Monde de Slam de Poésie 2019 à Paris pour représenter la Grèce.

L'entrée à cette soirée au café Paris-Athènes, festive et conviviale, sera libre.

Venez nombreux pour cet évènement unique et exceptionnel en Grèce.

Soirée animée par Pilote le Hot, slameur parisien, créateur du tournoi de Paris.

Le 15 mars 2019, au café Paris-Athènes, 31 rue Sina 

Δηλώσεις συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι, χρειάζεται να μας στείλουν 2 ποιήματά τους διάρκειας έως 3 λεπτών ερμηνείας στα Γαλλικά ή τουλάχιστον ένα από τα 2 στα Γαλλικά. Μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή Έλληνες που μιλάνε Γαλλικά ή έχουν έστω κάποια επαφή με τα Γαλλικά. Τα ποιήματα μπορούν είτε να διαβαστούν από χαρτί, είτε να ερμηνευτούν χωρίς να αναγνωστούν από χαρτί.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο διατίθεται να προσφέρει βοήθεια πάνω στην προφορά ή ακόμα και σε βασικά Γαλλικά για όποιον/α το χρειάζεται.

Η υποβολή ποιημάτων μπορεί να γίνει μέχρι και 2 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία της εκδήλωσης.

Σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τις αναμενόμενες, θα γίνει επιλογή ποιημάτων και εάν χρειαστεί θα διοργανωθεί μια εκδήλωση σε μορφή ημιτελικού Σλαμ, ώστε να επιλεχθούν οι Σλάμμερς που θα λάβουν συμμετοχή στην εκδήλωση στις 15 Μαρτίου. 

Οι Σλάμμερς που θα διαγωνιστούν στις 15 Μαρτίου, θα είναι 12.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω αποστολής ποιημάτων στο email:

poetryslamgr@hotmail.com

Παρακαλούμε μαζί με τα ποιήματα, στο σώμα του email να μας γράψετε τα στοιχεία σας και οποιοδήποτε σχόλιο πάνω στα ποιήματά σας που νομίζετε ότι μπορεί να μας βοηθήσει στην ανάγνωση των ποιημάτων σας.