European Championship 2023

European Championship 2023

Αμβέρσα, Βέλγιο 20/01/2024

 

Ο Μανώλης Νανούρης, ξεκίνησε τη συμμετοχή του στο Poetry Slam Gr το 2022 και κατάφερε να ανέβει στην πρώτη θέση του τουρνουά για την περίοδο 2022-2023! 

Στις 20 Ιανουαρίου του 2024 ο Μανώλης θα αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ στην Αμβέρσα στο Βέλγιο ανάμεσα σε 31 χώρες που λαμβάνουν συμμετοχή και αν καταφέρει να είναι μέσα στα 10 άτομα με την υψηλότερη βαθμολογία, θα συμμετάσχει και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Τόγκο (Αφρική) το φθινόπωρο του 2024.


Ας θυμηθούμε την πορεία του Μανώλη

Ο Μανώλης ξεκίνησε να συμμετέχει στο Poetry Slam Gr το 2022. Μέσα στην περίοδο Μάιος 2022 - Φεβρουάριος 2023 συμμετείχε σε 6 events, με πολύ δυναμικές performances, μετρώντας 3 νίκες και άλλες 3 δυναμικές performances που τον έφτασαν στην κορυφή της βαθμολογίας και ήταν ο αγαπημένος του κοινού όλης της περιόδου. 

Τα ποίηματά του μιλάνε κυρίως για την ψυχική υγεία και για προσωπικές του εμπειρίες, συνδέοντας σημαντικά γεγονότα της εποχής μας με δόσεις χιούμορ και έτσι τα μηνύματα που θέλει να περάσει, τα περνάει με έναν τρόπο ευχάριστο αλλά και δυνατό ταυτόχρονα. Έχει τη δυνατότητα να σε κάνει να γελάσεις αλλά και να κλάψεις μέσα από το ίδιο ποίημα. 

Τελευταία, ο Μανώλης έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τον μουσικό Στράτο Στεριανό και έχουν καταγράψει μια σειρά 8 ποιημάτων spoken word σε μουσική του Στράτου και στίχους του Μανώλη, με θέμα την ψυχική υγεία. Μια συλλογή σε μορφή άλμπουμ που μπορείτε να βρείτε στο κανάλι τους στο YouTube.


Μέσα από τη σελίδα μας θα μπορείτε να παρακολουθήσετε όλα τα νέα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ.Το πρωτάθλημα θα έχει μόνο έναν γύρο όπου θα συμμετέχουν όλοι/ες οι ποιητές/ριες και θα έχει τη μορφή της Eurovision, ακριβώς όπως είχε γίνει το 2021. 

Θα υπάρξουν 2 βραβεία, ένα του κοινού που θα βρίσκεται στον χώρο και ένα της ειδικής κριτικής επιτροπής που θα αποτελείται 30 κριτές, έναν/μία από κάθε χώρα από αυτές που συμμετέχουν και θα είναι το άτομο από τη διοργάνωση της κάθε χώρας που θα συνοδέψει τον/την ποιητή/ρια. Η κριτική επιτροπή θα πρέπει να δώσει βαθμολογία σε όλες τις χώρες εκτός από τη δική της, μεταξύ 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12, με το 1 να είναι η χαμηλότερη βαθμολογία και το 12 η υψηλότερη. Ο/η Πρωταθλητής/ρια της Ευρώπης, θα εξαρτηθεί από τη βαθμολογία της ειδικής κριτικής επιτροπής και μόνο.

Εάν βίσκεστε στο Βέλγιο ή αν θα θέλατε να κάνετε ένα ταξιδάκι για να στηρίξετε τον Μανώλη από κοντά, μπορείτε να αγοράσετε τα εισητήριά σας για το event πατώντας στο παρακάτω κουμπάκι!Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam επιστρέφει στο σπίτι του στην Αμβέρσα για τη 10η επέτειό του.

Η Ποίηση Σλαμ θεωρούνταν από καιρό η μικρή αδερφή της ποίησης και της λογοτεχνίας, αλλά αυτή η άποψη φαίνεται να έχει τελειώσει. Τώρα η πειθαρχία έχει κατακτήσει ολόκληρο τον κόσμο. Το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιβεβαιώνουν μια για πάντα την κατάστασή του. Ανάμεσα στην παράσταση και στην ποιητική τέχνη, οι «σλαμ ποιητές» τα δίνουν όλα. Για τη δέκατη έκδοσή του, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam επιστρέφει στην Αμβέρσα, την πόλη όπου ξεκίνησαν όλα. Η αφρόκρεμα της ευρωπαϊκής ποίησης συναντιέται στη σκηνή του Salle Bleue για ένα εντυπωσιακό λεκτικό joust. 31 εθνικοί πρωταθλητές ξεκινούν διήμερους διαγωνισμούς συζήτησης, συνέδρια και δικτύωση. Ποιος θα κερδίσει το Euro Poetry Slam 2024; Εμπνευσμένο από τα θέματα και την κληρονομιά του Julius Eastman, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Slam αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Downtown New York.

- De Singel

Συμμετέχοντες χώρες


UK
Poland
Luxembourg
Romania
Estonia
France
Macedonia
Sweden
Lithuania
Denmark
Italy
Czech Republic
Ireland
Latvia
Spain
Finland
Greece
Hungary
Cyprus
Scotland
Austria
Serbia
Germany
Portugal
Slovakia
Netherlands
Slovenia
Belgium
Croatia
Norway
Ukraine

20/01

ώρα έναρξης 8:30μμ (ώρα Ελλάδος)

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε σε Live Streaming το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα!

Αποτελέσματα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ 2023

1η θέση - Joonas Veelmaa  / Εσθονία

2η θέση - Mama Fiera / Ισπανία

3η θέση - Mithago / Αγγλία


Ελλάδα 14η θέση!

Ο Μανώλης Νανούρης κατάφερε να φτάσει στη 14η θέση μεταξύ 31 χωρών που συμμετείχαν! Μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και το ελληνικό Σλαμ.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ

                                                                                  POETRY SLAM CHAMPION GREECE 2022-2023