ΚΑΝΟΝΕΣ SLAM

Σλάμμερς:

1. Κάθε Σλάμμερ έχει στη διάθεσή του 3 λεπτά για να ερμηνεύσει ένα πρωτότυπο, δικό του ποίημα. Όλα τα ποιήματα θα πρέπει να είναι μεταξύ 1,30 - 3,00 λεπτά. Για κάθε 10'' έξτρα, τιμωρείται με μείωση 1 βαθμού από τη συνολική βαθμολογία του. Δίνονται 9 έξτρα δευτερόλεπτα σε κάθε slammer χωρίς ποινή για την κάλληψη του οποιουδήποτε συμβάντος και ο βαθμός κόβεται στα 3,10''. Ποιήματα μικρότερης διάρκειας από 1,30 λεπτά, θα αποκλείονται από τη βαθμολογία και δεν θα δημοσιεύονται στο κανάλι μας στο youtube.

2. Κάθε Σλάμμερ ερμηνεύει το ποίημά του/της και δεν το διαβάζει από χαρτί. 

3. Κάθε Σλάμμερ, θα πρέπει να έχει έτοιμα 2 ποιήματα, για την περίπτωση που περάσει στον δεύτερο γύρο. Τα ποιήματα μπορούν να είναι είτε στα Ελληνικά, είτε στα Αγγλικά.

4. Δεν επιτρέπεται η επανάληψη ποιήματος που έχει ήδη εκτελεστεί κατά την τρέχουσα περίοδο του τουρνουά.

5. Δεν επιτρέπονται κοστούμια/στολές. Ο Σλάμερ μπορεί μόνο να χρησιμοποιήσει αξεσουάρ, όπως καπέλο, σκουφί, τιράντες, αλλά όχι κάποια στολή. Δεν επιτρέπονται αντικείμενα ή εκμετάλευση αντικειμένων στον χώρο. Δεν επιτρέπεται οτιδήποτε μπορεί να υποβοηθήσει το ποίημα (πχ. εάν το ποίημα μιλάει για ροκ σταρ, δεν επιτρέπεται να ντυθείς σαν ροκ σταρ). Δεν επιτρέπεται μουσική υπόκρουση ή μουσικά όργανα με την ερμηνεία του ποιήματος.

6. Δεν επιτρέπεται οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει εντυπώσεις στους κριτές, όπως:

- Τίτλος ποιήματος ή επεξήγηση ποιήματος στην αρχή.

- Οποιοσδήποτε μορφασμός εκτός ποιήματος.

- Χρονοτριβή πριν την έναρξη της ερμηνείας. Ο χρόνος ξεκινάει να μετράει όταν ο/η ποιητής/ρια πει την πρώτη λέξη ή 5 δευτερόλεπτα μετά από την τακτοποίηση του μικροφώνου στη σκηνή από την οργάνωση σε κάθε συμμετέχοντα.

7. Εάν ο/η Σλάμμερ φτάσει τα 3.40΄΄, αποκλείεται αυτόματα από τη βαθμολογία.

8. Η βαθμολογία των κριτών θα πρέπει να γίνεται σεβαστή από κάθε Σλάμμερ.

9. Περισσότερες λεπτομέριες για τη βαθμολογία του τουρνουά, δείτε στην υποσελίδα "Κατάταξη".

10. Δεν επιτρέπεται λόγος μίσους προς καμία μειονότητα ή μη, μέσα στα κείμενα. 

11. Δεν επιτρέπεται αυτοσχεδιασμός. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει από πριν τα ποιήματά τους.
Κριτές:

1. Οι κριτές επιλέγονται από το κοινό. Έχουμε 5 κριτές και η βαθμολογία είναι από 0-10. Η χαμηλότερη και η ψηλότερη βαθμολογία δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. Κρατάμε μόνο τις τρεις βαθμολογίες στη μέση, οπότε η υψηλότερη βαθμολογία που μπορεί να επιτευχθεί είναι το 30.

2. Οι κριτές θα πρέπει να λαμβάνουν υπ' όψιν τους το ποίημα και την ερμηνεία για τη βαθμολογία, χωρίς να επηρεάζονται ο ένας από τον άλλον. 

3. Οποιοσδήποτε άτομο μπορεί να είναι κριτής, με τον περιορισμό ότι δεν πρέπει να έχει κάποια σχέση με κάποιοα από του/τις Σλάμμερς.

Όλοι έχουν το δικαίωμα κρίσης απέναντι στην τέχνη! 


Κοινό:

Ο ρόλος του κοινού είναι να εμψυχώσει τους Σλάμμερς και να επηρεάσει τους κριτές!

Αν νομίζετε ότι η βαθμολογία του ποιήματος είναι δίκαιη, χειροκροτήστε και φωνάξτε. Αν νομίζετε ότι ήταν άδικη, γιουχάρετε! Με αυτόν τον τρόπο οι κριτές μας θα γίνονται κάθε φορά και καλύτεροι!

     ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Το Poetry Slam Gr, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τα events, για την προώθηση του τουρνουά, όπως επιθυμεί. Με τη δήλωση συμμετοχής, οι συμμετέχοντες αποδέχονται να φωτογραφηθούν και να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες τους. Μόνο όσον αφορά τα βίντεος, σε περίπτωση που κάποιος/α/ο δεν επιθυμεί να βιντεοσκοπηθεί, θα πρέπει να ενημερώσει την οργάνωση πριν την έναρξη της εκδήλωσης. 

Τα βίντεος που ανεβάζουμε στο κανάλι μας στο YouTube, δεν επιτρέπεται να κατεβάζονται από τους/τις ποιητές/ριες και να αναδημοσιεύονται χωρίς την άδειά μας, με την εξαίρεση της δημοσίευσης στο instagram η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από το λινκ του καναλιού μας. Η διοργάνωση δεν είναι υποχρεωμένη να αποστέλει βίντεος που έχουν καταγραφεί από μέλη της οργάνωσης στ@ς ποιητ@ς. Τα βίντεος αυτά θα ανεβαίνουν μόνο στο κανάλι μας και είναι ιδιοκτησία της διοργάνωσης. Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να κάνει επιλογή στο ποια βίντεος θα ανεβαίνουν μετά από κάθε event. Αν κάποιο άτομο δεν έχει προετοιμαστεί αρκετά με αποτέλεσμα να ξεχνάει συνεχόμενα το κείμενο, το βίντεό του δεν θα ανεβαίνει στο κανάλι μας στο Youtube.

Στην περίπτωση που κάποιο άτομο θέλει να έχει το δικό του βίντεο, έχει κάθε δικαίωμα να φέρει δικό του άτομο στα events μας και να τον/την/το βιντεοσκοπήσει.


Έλλειψη σεβασμού, βίαιος λόγος, λεκτική ή σωματική επίθεση των ποιητών ως προς την ομάδα οργάνωσης του Poetry Slam Gr ή μεταξύ των διαγωνιζόμενων ή με την κριτική επιτροπή, σημαίνει αυτόματο αποκλεισμό του αιτίου από την καθολική οργάνωση του event και τη μη αποδοχή του/της σε επόμενες εκδηλώσεις, οργανωμένες από το  Poetry Slam Gr


Με τη δήλωση συμμετοχής, αποδέχεστε αυτόματα τους κανόνες μας.