ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

"Θέλουμε να χτίσουμε ένα μαρμάρινο σπίτι, με στέρεες λέξεις"

Μέσα από τη σελίδα μας Poetry Slam Gr, θα σας ανημερώνουμε για όλες τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας. Η ιδέα είναι να οργανώσουμε και να καθιερώσουμε ένα τουρνουά ποίησης Σλαμ, σε μηνιαία βάση, ξεκινώντας από Αθήνα και στη συνέχεια να απλωθούμε και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Σιγά-σιγά, θα σας ενημερώνουμε για τα βήματά μας. Σαν πρώτο βήμα, φτιάξαμε μια σελίδα στο FB και ευελπιστούμε στην υποστήριξή σας, ώστε να διαδωθεί σε όσον πιο πολύ κόσμο γίνεται η κίνησή μας. Δεν θέλουμε μόνο να διοργανώσουμε ένα τουρνουά Σλαμ, θέλουμε να δημιουργήσουμε την κουλτούρα Σλαμ στην Ελλάδα.

       Σε κάθε εκδήλωσή μας, θα μπορούν να συμμετάσχουν 10 σλάμερς, οι οποίοι θα επιλέγονται μέσα από διαδικτυακή κλήρωση. Για το πρώτο Σλαμ, θα επιλεχθούν 10 σλάμερς μέσω κλήρωσης κι έπειτα θα επιλέγονται 9 σλάμερς μέσω κλήρωσης και ο άλλος ένας θα είναι το άτομο με την υψηλότερη βαθμολογία από την προηγούμενη εκδήλωση. Οπότε, ο/η νικητής/τρια της κάθε εκδήλωσης περνάει κατευθείαν στην επόμενη εκδήλωση. Στο τέλος της περιόδου του ενός χρόνου, θα οργανώνουμε τον τελικό της περιόδου, όπου θα συμμετέχουν οι σλάμερς με την καλύτερη βαθμολογία καθ' όλη την περίοδο. Ο/η νικητής/τρια της περιόδου, θα συμμετέχει στο Ευρωπαΐκό και στο Παγκόσμιο Σλαμ της περιόδου.

           Στο τουρνουά Σλαμ, δεν διαβάζουμε ποιήματα. Δεν υπάρχουν χαρτιά. Ο σλάμερ θα πρέπει να απομνημονεύει τα ποιήματά του και να τα ερμηνεύει στο κοινό.

          Κάθε εκδήλωση περιέχει 2 γύρους. Στον πρώτο γύρο, οι 10 σλάμερς παρουσίαζουν από ένα ποίημα, στο χρονικό διάστημα των 3 λεπτών και θα βαθμολογούνται από το κοινό. Από τους 10 σλάμερς, στον δεύτερο γύρο θα παιρνούν οι 4 με την καλύτερη βαθμολογία, όπου και θα παρουσιάζουν ένα δεύτερο ποίημά τους, ώστε να βγει στο τέλος ένας νικητής. Οπότε ο κάθε σλάμερ θα πρέπει να έχει ετοιμάσει κάθε φορά από 2 ποίηματα για παρουσίαση. 

Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή:
 1. Στέλνοντας ένα προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook
2. Στέλνοντας e-mail στο poetryslamgr@hotmail.com

Η περίοδος που θα ανοίγουν οι συμμετοχές, θα ανακοινώνεται εδώ και στο FB.
Η ομάδα μας


Μάκης Μούλος

Διοργανωτής

Νέλλη Α.

Φωτογραφία

Μαρία Μπάκα

Διοργανώτρια 

Ηλίας Καρακατσάνης

Βαθμολογία / Μουσική


Ο Marc Smith έχει πει πολύ σωστά:

" Η ίδια η λέξη -ποίηση- απωθεί τον κόσμο. Γιατί γίνεται αυτό; 

Για όλα αυτά που τα σχολεία έχουν κάνει σε αυτή. Η Σλαμ, δίνει την ποίηση πίσω στον κόσμο... Χρειαζόμαστε τον κόσμο να μιλάει ποίηση ο ένας στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούμε τις αξίες μας, τις καρδιές μας, αυτά που μάθαμε και μας κάνουν αυτούς που είμαστε."