ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

"Θέλουμε να χτίσουμε ένα μαρμάρινο σπίτι, με στέρεες λέξεις"

Μέσα από τη σελίδα μας Poetry Slam Gr, θα σας ανημερώνουμε για όλες τις μελλοντικές εκδηλώσεις μας. 

       Σε κάθε εκδήλωσή μας, συμμετέχουν 10 slammers, οι οποίοι επιλέγονται μέσα από διαδικτυακή κλήρωση. Ο/η νικητής/τρια της κάθε εκδήλωσης περνάει κατευθείαν στην επόμενη εκδήλωση χωρίς κλήρωση. Στο τέλος της περιόδου του ενός χρόνου, έχουμε τον τελικό της περιόδου, όπου συμμετέχουν οι slammers με την υψηλότερη βαθμολογία καθ' όλη την περίοδο. Ο/η νικητής/τρια της περιόδου, συμμετέχει στο Ευρωπαΐκό πρωτάθλημα και αν καταφέρει να είναι στους 10 καλύτερους, έχει τη δυνατότητα να λάβει συμμετοχή και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Σλαμ της περιόδου.

           Στο τουρνουά Σλαμ, δεν διαβάζουμε ποιήματα. Δεν υπάρχουν χαρτιά. Οι slammers θα πρέπει να απομνημονεύουν τα ποιήματά τους και να τα ερμηνεύουν στο κοινό.

          Κάθε εκδήλωση περιέχει 2 γύρους. Στον πρώτο γύρο, οι 10 σλάμερς παρουσίαζουν από ένα ποίημα, στο χρονικό διάστημα των 3 λεπτών και θα βαθμολογούνται από το κοινό. Από τους 10 slammers, στον δεύτερο γύρο παιρνούν οι 4 με την υψηλότερη βαθμολογία, όπου και παρουσιάζουν ένα δεύτερο ποίημά τους, ώστε να βγει στο τέλος ένα/μία νικητής/ρια. Οπότε ο κάθε slmammer θα πρέπει να έχει ετοιμάσει κάθε φορά από 2 ποίηματα για παρουσίαση. 

Μπορείτε να λάβετε συμμετοχή:
 1. Στέλνοντας ένα προσωπικό μήνυμα στη σελίδα μας στο Facebook
2. Στέλνοντας e-mail στο poetryslamgr@hotmail.com
3. Στέλνοντας μήνυμα στο Instagram

Η περίοδος που θα ανοίγουν οι συμμετοχές, θα ανακοινώνεται εδώ και στα social media του Poetry Slam Gr.Ιστορικό Poetry Slam Gr

Το Poetry Slam Gr ως τουρνουά με διαγωνιστικό χαρακτήρα, ξεκίνησε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018 με διοργανωτή τον Μάκη Μούλο, την Εύη Αγγελακοπούλου στη μουσική, τη Φωτεινή Τσιάρα στη βαθμολογία και την Αμαλία Χριστακοπούλου στα βίντεο. Το πρώτο event έγινε στο Chimeres Space και έπειτα συνέχισε σε διμηνιαία βάση στο Faust. Μετά τον πρώτο χρόνο, το 2019, σε συνεργασία με τη Μαρία Μπάκα, τον Ηλία Καρακατσάνη και την Αριάδνη Κοσμαδάκη ως σταθερή ομάδα, πήγε στο Cabaret Voltaire σε μηνιαία βάση μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020, την έναρξη της πανδημίας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνέχισε κανονικά με online events κάθε μήνα έως και τον Μάιο του 2021 και έπειτα πήγε στο σινεμά Βοξ για το καλοκαίρι του 2021. Τον χειμώνα του 2021 βρήκε νέο σπίτι στο Μύρτιλο μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. Από το φθινόπωρο του 2023 μέχρι και σήμερα στεγάζεται στο six d.o.g.s. με σταθερή ομάδα τον Μάκη Μούλο, τη Μαρία Μπάκα, τον Ηλία Καρακατσάνη και τη Νέλλη Α.

Το Poetry Slam Gr, όλα αυτά τα χρόνια έχει διοργανώσει ειδικά events ενάντια στον ρατσισμό, καθώς επίσης από το 2021 συμμετέχει σταθερά στο Athens Pride Φεστιβάλ Υπερηφάνειας με το project "Lick my Poetry" με ποιήματα πάνω στη διαφορετικότητα και την ταυτότητα. Εκτός Ελλάδας, έχει συνεργαστεί με Βερολίνο, Νέα Υόρκη, Βαρκελώνη και Κύπρο, καθώς επίσης και σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στέλνοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας κάθε χρόνο, σε Σλοβενία με τον Παναγιώτη Δρακόπουλο (ακα Witness) ο οποίος πήρε τη θέση του Δημήτρη Μπαρμπαγιάνη (ακα Ζε Μήτσος) λόγω ακύρωσης του πρωταθλήματος στο Μιλάνο το 2020, Βρυξέλλες με τον Δημήτρη Σταμίρη, Ρώμη με τη Michelle Houwers, Αμβέρσα με τον Μανώλη Νανούρη και το 2024 θα συμμετέχει στη Σλοβακία με τον Χριστόφορο Μαλιγιάννη (ακα Satu Onak).

Άρθρα για το Poetry Slam Gr έχουν γράψει διάφορες εφημερίδες, έντυπα και μη, όπως τα Νεα, η Καθημερινή, το Έθνος, το Αθηνόραμα, το Αθηναϊκό - Μακεδονικό ΠΡΑΚΤΟΡΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, Η Εφημερίδα, το Inside Story, η Εφημερίδα των Συντακτών και άλλα, καθώς επίσης και το δημοφιλέστερο πολωνικό λογοτεχνικό περιοδικό Pisarze.

Ο Μάκης Μούλος, διοργανωτής και ευρετής του Poetry Slam Gr, διαμένει μόνιμα στη Βαρκελώνη από το 2007, όπου από εκεί εμπνεύστηκε να φέρει το Poetry Slam στην Ελλάδα και να καθιερώσει την προφορική ποίηση στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Μαρία Μπάκα. Ο Μάκης Μούλος υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γραμματέας της διοργάνωσης World Poetry Slam Organization (WPSO) από το 2020 έως το 2022, όπου και συνδιοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ το 2021 και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποίησης Σλαμ το 2022 στις Βρυξέλλες.

Poetry Slam Gr team

Μάκης Μούλος / Μαρία Μπάκα / Ηλίας Καρακατσάνης / Νέλλη Α.


Η ομάδα μας


Μάκης Μούλος

Διοργανωτής - Founder

Νέλλη Α.

Φωτογραφία

Μαρία Μπάκα

Διοργανώτρια 

Ηλίας Καρακατσάνης

Βαθμολογία / Μουσική


Ο Marc Smith έχει πει πολύ σωστά:

" Η ίδια η λέξη -ποίηση- απωθεί τον κόσμο. Γιατί γίνεται αυτό; 

Για όλα αυτά που τα σχολεία έχουν κάνει σε αυτή. Η Σλαμ, δίνει την ποίηση πίσω στον κόσμο... Χρειαζόμαστε τον κόσμο να μιλάει ποίηση ο ένας στον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνούμε τις αξίες μας, τις καρδιές μας, αυτά που μάθαμε και μας κάνουν αυτούς που είμαστε."