Slammers

Bios - Book Performers

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των 10 Slammers με την υψηλότερη βαθμολογία κάθε περιόδου του τουρνουά μας, καθώς επίσης και το e-mail επικοινωνίας του κάθε ατόμου, για την περίπτωση πρόσκλησης σε κάποιο event. 


Διοργανωτές


ΜΑΚΗΣ ΜΟΥΛΟΣ

Ο Μάκης Μούλος, (Πάτρα, 1980), είναι τρίγλωσσος συγγραφέας, ποιητής και spoken word artist, με βάση διαμονής στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Γράφει και ερμηνεύει στα Ισπανικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει 4 προσωπικές ποιητικές συλλογές και κείμενά του έχουν περιληφθεί σε συλλογικά βιβλία στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στη Γερμανία και στις Η.Π.Α. Χρησιμοποιεί το άνετο ύφος του για να εξερευνήσει θέματα όπως η σεξουαλικότητα, ο στιγματισμός ταυτότητας και φύλου. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με διάφορα διαδικτυακά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, γράφοντας κριτικές πάνω σε μουσική, βιβλία και λογοτεχνικές ταινίες.

Ο Μάκης είναι ο ευρετής του Poetry Slam Gr στην Ελλάδα, διοργανωτής του poENtry Slam και του ετήσιου φεστιβάλ προφορικής ποίησης με ζωντανή μουσική Duende Sessions Festival στη Βαρκελώνη. Ήταν επίσης συνδιοργανωτής, γενικός υπεύθυνος επικοινωνίας, διαχειριστής των social media και γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποίησης Σλαμ "World Poetry Slam Organization" 2022 στις Βρυξέλλες για την περίοδο 2020-2022. Το 2021 ήταν συνδιοργανωτής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποίησης Σλαμ στις Βρυξέλλες. Με αυτή του την εμπειρία απέκτησε αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως. 

Από το 2018-2020 ήταν ο εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού "poEΝtry Slam" στη Βαρκελώνη στα Αγγλικά, το οποίο πωλείται στα διάφορα events που διοργανώνει. Το περιοδικό περιέχει τα ποιήματα που έχουν ερμηνευτεί κατά την περίοδο του τριμήνου, καθώς επίσης και άρθρα/συνεντεύξεις γνωστών ποιητών προφορικής ποίησης από όλον τον κόσμο.

Το 2019 ξεκίνησε την μπάντα "True Love W8s", ερμηνεύοντας τα ποιήματά του ζωντανά με τη συνοδεία από βιολί, πιάνο, κιθάρα και ηχητικά effects, προσθέτοντας αγαπημένα του τραγούδια με θηλυκές φωνές στις εμφανίσεις του. Το 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ξεκίνησε το project "Digital Girl" με την Jane Dalida, αναμειγνύοντας video poetry με πειραματική μουσική και στίχους εμπνευσμένους από την κατάσταση που επικρατεί, λόγω της ανάγκης έκφρασης κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Ο Μάκης είναι film editor και παραγωγός βίντεο. 

Ταινίες:

"Duende Session Festival - The Movie"

- "Birthday / Γενέθλια"

e-mail επικοινωνίας για bookings:
makis_p_a@hotmail.com

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑ

e-mail επικοινωνίας για bookings:
mariabaka83@gmail.com

Η Μαρία Μπάκα (Καρατζάς, 1992), διαμένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως λογίστρια, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τέχνης, πάνω στη Δημιουργική Γραφή. Η Μαρία είναι ποιήτρια, slammer και spoken word artist, καθώς και συνδιοργανώτρια του Poetry Slam Gr, τουρνουά προφορικής ποίησης στην Ελλάδα. Τα ποιήματά της ασχολούνται με την κοινωνία, τον ρατσισμό και την ενδιαφέρει η εξερεύνηση των υπαρξιακών συναισθημάτων και της συμπεριφοράς μας απέναντι σε αυτά.

Τελευταία, επιχειρεί την εγγραφή και την ερμηνεία προφορικής ποίησης σε ντουέτα, με άλλους/ες ποιητές/ριες, καθώς επίσης ασχολείται και με video poetry, όπου το βίντεο-ποίημά της με τίτλο "Odour" επιλέχθηκε στο Athens Video Poetry Festival 2021 και στις Βρυξέλλες στο World Poetry Slam Championship 2022. Το χόμπυ της είναι η ζωγραφική, η οποία τη βοηθάει να εκφράσει τα συναισθήματά της πριν τα βάλει μέσα σε λέξεις. Το ύφος της ερμηνείας της είναι βαθύ και προσεχτικό και τραβάει την προσοχή σου πίσω από κάθε λέξη της ιστορίας που έχει να πει.

Κατά την περίοδο του lockdown, η Μαρία άρχισε να σκιτσογραφεί βιβλία ποίησης, καθώς επίσης και να βάζει μουσική στα ποίηματά της και στις live ερμηνείες της. Το 2020 έλαβε συμμετοχή στην ταινία προφορικής ποίησης "Duende Sessions Festival - The Movie" και το 2021 συμμετείχε live στο Duende Sessions Festival στη Βαρκελώνη.

Το 2022 κυκλοφόρησε η πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή με τίτλο "Δανεικές Αναπνοές".


-Slammers-


Άνλε Τσίλι

O Ανδρέας Τσιλιβαράκος (aka Άνλε Τσίλι Αθήνα, 1988), είναι καλλιτέχνης, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός, ποιητής και slammer. Τα ποιήματα του μιλάνε για το εκεί και το τότε, το εδώ και το τώρα, για τα αισθήματα και τα συναισθήματα, το χθες και το σήμερα, για διαφορές και συμφορές, για το «είναι» και το «φαίνεσθαι», για το ανεξήγητο και το καθαρό... με λίγα λόγια για τα πάντα. Είναι λάτρης του αυτοσχεδιασμού και γι' αυτό σε κάθε performance του βάζει και κάτι από την ατμόσφαιρα της στιγμής.
Η μουσική, ο χορός, η γραφή, η υποκριτική και το παιχνίδι είναι για εκείνον τρόποι έκφρασης και υγιής ζωής.
Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του θεατρικό έργο "Καρκίνος με Καρκίνο" από τις αυτοεκδόσεις "Poetry Slam Gr".

e-mail επικοινωνίας για bookings:

andreas_tsilivarakos@hotmail.com

Σοφία Μιχελικάνη

Σοφία Μιχελινάκη (Αθήνα) είναι slammer και εν δυνάμει οικονομολόγος με αποστροφή στα οικονομικά. Τρέφει βαθιά αγάπη για την τέχνη, για οτιδήποτε θα μπορέσει να της δώσει ένα μέσο να εκφραστεί. Μεγαλύτερη της αγάπη η υποκριτική. Το 2020 συνδύασε τις δύο της αγάπες, την ποίηση και την υποκριτική, συμμετέχοντας στο τουρνουά του Poetry Slam GR. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει την ποίηση της με μια φράση θα ήθελε να ήταν «η φωνή όσων την έχασαν». 

Την αγγίζουν κοινωνικά ζητήματα και ο έρωτας, όταν βρεθεί. Ερεθίσματα αντλεί από την καθημερινότητα και κυρίως από εικόνες που κάθε περαστικός θα προσπερνούσε. Δυσκολεύεται να βάλει την ταμπέλα της ποιήτριας, πόσο μάλλον να πει ότι οι σκέψεις της είναι ποίηση. Τα βράδια αναρωτιέται γιατί μιλάει σε τρίτο ενικό για εκείνη.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

mixelinaki.sofia@gmail.com

Μαρία Κουϊμτσίδη

Η Μαρία Κουϊμτσίδη (Αθήνα, 2001) είναι ποιήτρια και slammer. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τις τέχνες και ιδιαιτέρως με τον χορό και τη γραφή. Σπουδάζει υποκριτική στη δραματική σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα. 

Η Μαρία έχει συμμετάσχει σε διάφορους λογοτεχνικούς και ποιητικούς διαγωνισμούς σε κάποιους από τους οποίους έχει διακριθεί. Από το 2019 ξεκίνησε τη συμμετοχή της στο Poetry Slam Gr όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την περίοδο 2019-2020. Την προηγούμενη χρονιά (2021) συμμετείχε στο φεστιβάλ ποίησης στο Βερολίνο (wicked projects), όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση μεταξύ 10 διεθνών slammers.
Τα ποιήματά της σχετίζονται με τον άνθρωπο, την κοινωνία και τα συναισθήματα. Στόχος της να παραμείνει άνθρωπος και όνειρο της να υπάρχει παντού η αγάπη.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

koukoumaria8@gmail.com

Χριστίνα Αθανασέλλη

Η Χριστίνα Αθανασέλλη (Αθήνα),  είναι ποιήτρια και slammer. Παρόλο που οι σπουδές της δεν έχουν σχέση με τον καλλιτεχνικό τομέα, έγραφε ήδη από πολύ μικρή, καθώς έβρισκε σε αυτό διαφυγή. Γράφει κυρίως για τις ανθρώπινες σχέσεις και ανάγκες, για την καθημερινότητα και τις προκλήσεις -είτε πιο απλές είτε πιο σύνθετες- που αντιμετωπίζουμε σε αυτή. Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διαγωνισμούς ποίησης, το 2020 άρχισε να συμμετέχει στο Poetry Slam Gr, ενώ τους τελευταίους μήνες συντονίζει ένα συνεργατικό, καλλιτεχνικό project στο Instagram:

@exergeia: www.instagram.com/exergeia/

Στο μέλλον φιλοδοξεί να εκδώσει μια συλλογή με ποιήματα και κολλάζ.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

xristina.ath@windowslive.com

Τζαμίλε Φαχούρι

Η Τζαμίλε Φαχούρι είναι ποιήτρια και slammer. Αγαπά την ερμηνεία της προφορικής ποίησης και να γεμίζει τη σκηνή με συναισθήματα. 

Η Τζαμίλε, είναι μεταφράστρια λογοτεχνίας και μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Ελλήνων Συγγραφέων & Καλλιτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σε συλλογικές ποιητικές ανθολογίες. Η πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή δημοσιεύτηκε το 2020 με τίτλο "Απλή Ζωή". Η τέχνη της είναι εμπνευσμένη από την παρατήρηση των κοινωνικών νορμών, των ανθρώπων και των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι αφιερωμένη σε όσους παλεύουν ενάντια στις κοινωνικές επιταγές και για τη ζωή που θέλουν να χτίσουν οι ίδιοι με τα δικά τους χέρια και τους δικούς τους κανόνες. Έχει κομμάτια του εαυτού της (όπως οι αναμνήσεις) και συχνά έχει αναφορές σε στοιχεία της φύσης, όπως στη θάλασσα ή στην Ελληνική μυθολογία, συνδυάζοντας την σύγχρονη με την παραδοσιακή αισθητική. Τα ποιήματά της υμνούν την ασυμβίβαστη ζωή της αναζήτησης, την αμφισβήτηση του εαυτού μας και των άλλων. Περιγράφουν αισθήματα που προκύπτουν από ένα διαρκές ταξίδι/μάχη. Πραγματεύονται τη μοναξιά ανάμεσα στους ανθρώπους, την αμφισβήτηση του εαυτού, την αιώνια μάχη με αυτόν, την έλλειψη του αισθήματος του ανήκειν και την επιδίωξη της πραγμάτωσης ενός υπέρτατου σκοπού, έξω από αυτά που μας έχουν διδάξει να ακολουθήσουμε στη ζωή μας. Συχνά αναφέρονται στην έμφυλη βία και σε τραγικά εγκλήματα που έχουν σοκάρει την Ελληνική κοινωνία (ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από άντρες εναντίον γυναικών.) 

e-mail επικοινωνίας για bookings:
tzamile91@gmail.com

Μαρία Σιδηροπούλου

Η Μαρία Σιδηροπούλου (Aθήνα) είναι ποιήτρια και slammer και σπουδάζει Μαιευτική. Ανέπτυξε ενδιαφέρον προς τη συγγραφή από μικρή ηλικία, γράφοντας στιχάκια για τραγούδια και με την πάροδο του χρόνου προσέγγισε την ποίηση. Έχει στα χέρια της ένα βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του ιδρύματος Αμφικτυονίας Ελληνισμού και πριν δύο χρόνια ξεκίνησε να συμμετέχει στα τουρνουά του Poetry slam GR. Συγχρόνως, συμμετέχει στο ποιητικό εργαστήρι του ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου.

Τα ποιήματά της αφορούν την εκδήλωση συναισθημάτων, ανησυχίες προσωπικές και κοινωνικές, σκέψεις και απορίες που αφορούν τη ζωή σε διάφορες εκδοχές της. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα να φέρνει στο χαρτί ή στη σκηνή, εικόνες και λέξεις με αρμονία. Εμπνέεται από την φύση και παντρεύει τα στοιχεία της γης με την ποίηση της. Κάτι που επιβεβαιώνεται από την ενασχόληση της με τα φυτά. Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο "γειώνομαι", εκδόθηκε το 2021 από τις εκδόσεις Πηγή.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

maria_sidiropoulou@outlook.com.gr

Δημήτρης Σταμίρης

Ο Δημήτρης Σταμίρης (Αθήνα 1998) είναι ποιητής και slammer. Τα τελευταία χρόνια ζει στον Πειραιά και φοιτεί στο τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα προφορικής ποίησης του Poetry Slam Gr από τον Ιούνιο του 2020. 

Η ποίηση του πραγματεύεται υπαρξιακά θέματα και την κάθαρση μέσα από το γράψιμο, συνδυάζοντας κοινωνικές συμπεριφορές και προσωπικές εμπειρίες, ώστε να εξερευνήσει τις προκαταλήψεις και να βρει έναν τρόπο να κατευνάσει τον εκνευρισμό που δημιούργησε η αδικία σε όλο τον κόσμο. Το στυλ του είναι εκρηκτικό, παρορμητικό, με μία δόση φιλοσοφίας. Το 2022 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή "Έρωτας, Κοινωνία και άλλες Υπερμαστούρες" από τις αυτοεκδόσεις "Poetry Slam Gr".

Το 2023, ο πρώτος του δίσκος spooken word με τίτλο "Grinalski", έγινε πραγματικότητα.


e-mail επικοινωνίας για bookings:

stamirof@gmail.com

Michelle Morgan Houwers

Η Michelle Morgan Howers (Ολλανδία, 1992) είναι ποιήτρια και slammer. Άρχισε να γράφει το 2011 λίγο πριν από το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου. Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα πρωινά εργάζεται ως ασφαλίστρια και μεταφράστρια και τα βράδια μεταμορφώνεται σε ποιήτρια και τραγουδίστρια. Είναι μέλος της μπάντας "Yeah!" από το 2013, δουλεύοντας πάνω σε νέα και παλιότερα τραγούδια σε live performances.

H Michelle, παραμένοντας πιστή στον εθισμό που της προκαλεί η αδρεναλίνη πάνω στη σκηνή, άρχισε να παίρνει μέρος δυναμικά στον διαγωνισμό του Poetry Slam Gr στην Αθήνα το 2019 και από τότε ερωτεύτηκε όλη την ιδέα της προφορικής ποίησης. Το ύφος γραφής της επικεντρώνεται στην πνευματική ελευθερία που προέρχεται από συναισθήματα που συχνά θεωρούνται κοινότυπα. Για τη Michelle, απώτερος σκοπός είναι να ανακαλύψει έναν συλλογικό εαυτό, όπως αυτός αναδύεται από την εμπειρία και τον πόνο και να τον χρησιμοποιήσει ώστε να μπορέσει να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους.

Το 2023 κυκλοφόρησε η πρώτη της ποιητική συλλογή "Ethanol/. Αιθανόλη", από τις αυτοεκδόσεις Poetry Slam Gr. 

e-mail επικοινωνίας για bookings:

michellehouwers@hotmail.gr

Ζε Μήτσος

Ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, aka Ζε Μήτσος (Αθήνα, 1989), είναι ποιητής και spoken Word artist και ασχολείται με την ποίηση Σλαμ από το 2018. Η ποίησή του ασχολείται με θέματα κοινωνικού περιεχομένου όπως ο ρατσισμός, η ταυτότητα, ο στιγματισμός, καθώς επίσης και με υπαρξιακά θέματα. Η ερμηνεία του είναι πολλές φορές ειρωνική και παιχνιδιάρικη και άλλες φορές σοβαρή και βαριά, κατορθώνοντας έτσι να μην ξέρεις τι να περιμένεις κάθε φορά που τον βλέπεις στη σκηνή. Μετά από 2 χρόνια συμμετοχής στο Ελληνικό τουρνουά Poetry Slam Gr, κέρδισε την πρώτη θέση για την περίοδο 2019-2020 και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Το 2020, κυκλοφώρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με ποιήματα Σλαμ, "Μνιαμ, σε ροή" και το 2021 κυκλοφόρησε η 2η ποιητική του συλλογή "Ανυπνίες" από τις αυτοεκδόσεις "Poetry Slam Gr". Πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του Spoken Word δίσκο με τίτλο "Marco Polo".Ο Ζε Μήτσος είναι ο διοργανωτής του μηνιαίου open mic "Ταράτσα ποίηση" στο Ρομάντσο.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

mitsfloyd@gmail.com

Μαρία Πανοπούλου

Η Μαρία Πανοπούλου (Αρχαία Ολυμπία) είναι ποιήτρια, slammer και storyteller. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου φοιτεί στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στον τομέα της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. 

Τα ενδιαφέροντα της προσανατολίζονται στα πεδία της ποίησης, της λογοτεχνίας, αλλά και του αθλητισμού. 

Από το έτος 2020 συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα προφορικής ποίησης του Poetry Slam Gr. Η ποίησή της έχει έντονα αφηγηματικό χαρακτήρα, με συμβολικά στοιχεία, ρέοντας ελεύθερα μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. 

Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η δίγλωσση έκδοση της Ανθολογίας Νέων Πορτογάλων Ποιητών, στην οποία συμμετείχε ως μεταφράστρια του έργου.

e-mail επικοινωνίας για bookings:
mariapanop99@hotmail.com

Νίκος Φιλιππιδάκης

Ο Νίκος Φιλιππιδάκης ζει στην Αθήνα και είναι ποιητής και slammer. Εργάζεται σε ζαχαροπλαστείο και ασχολείται με το κομμάτι του καφέ. Του αρέσουν τα ταξίδια και το ρούμι. Μέσω της ποίησης βρίσκει τρόπους να ξεσπάει. Ξεκίνησε από μικρός να γράφει στίχους για hip hop με τους φίλους του. Όμως ένιωθε να τον περιορίζει το μέτρο (μικρός χώρος για να ανοίξει τις προτάσεις του). Οπότε ξεκίνησε να γράφει κείμενα. Έμαθε για το poetry slam και έτσι έγινε slammer!

Τα κείμενα του Νίκου θα σου μιλήσουν για κοινωνικά θέματα, για τη ρουτίνα, τον ρατσισμό και για προσωπικά θέματα ψυχολογίας. Ο Νίκος είναι έντονος, χρησιμοποιεί λέξεις από την καθημερινότητα και τις συνδυάζει με αυτό που δεν περιμένεις να ακούσεις.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

nikos_filippidakis@hotmail.com

Satu Onak

Ο Χριστόφορος Μαλιγιάννης, aka Satu Onak είναι 29 χρονών, εργάζεται ως καθηγητής μαθηματικών και στον ελεύθερο χρόνο του προτιμά να κάνει πειράματα στις λέξεις. Γράφει κυρίως για τον έρωτα, τη σύγκρουση με τον εαυτό, την οικογένεια. Ενίοτε καταπιάνεται με κοινωνικά ζητήματα, αν και κατά βάση τα ψηλαφεί μέσα από τα προσωπικά βιώματα. 

Έχει πάρει μέρος σε διαγωνισμούς ποίησης slam στην Ελλάδα και σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα ποίησης slam στο Παρίσι, όπως επίσης σε μερικά spoken word στην Αθήνα. 

e-mail επικοινωνίας για bookings:

chris_maliyiannis@hotmail.com


Χρήστος Χιωτάκης

Ο Χρήστος Χιωτάκης είναι 29 χρονών. Είναι φυσικοθεραπευτής και παράλληλα σπουδάζει ψυχολογία. Γράφει από μικρός στίχους και για μία περίοδο εκανε ραπ μουσικη κυκλοφορώντας δίσκους και κάνοντας συναυλίες. Γράφει για θέματα που αφορούν την καθε ανθρώπινη ψυχοσύνθεση, όπως η μοναξιά, η απόρριψη, ο πόνος και η ανάγκη αποδειξης της αξίας μας. Πάντα όμως, φροντίζει στα ποιήματα του να γίνεται αισθητό πως όλα αυτά είναι απλά ένα αναγκαίο κακό για να βρει ο καθένας τον αληθινό εαυτό του και έπειτα να είναι σε θέση να βοηθήσει άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο. Ξεκίνησε πρόσφατα να ασχολείται με την προφορική ποιηση. Ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο ποίησης! 

e-mail επικοινωνίας για bookings:
chiotakis94@gmail.com

Άρτεμις

Η Άρτεμις, όπως μας πληροφορεί η μαμά της, έγραφε από μικρή αριστουργήματα τύπου «τα παράθυρα έχουν παιδιά τους τα παραθυρόφυλλα». Αυτό το είχε μελοποιήσει κιόλας. Το πάλεψε λίγο ακόμα, όσο σπούδαζε κοινωνιολογία και μουσική.

Πολλά χρόνια μετά, αφού είχε θεωρήσει την εγκατάλειψη κάθε τέχνης έξυπνη επιλογή ενηλικίωσης και αφού είχε περάσει νύχτες αξημέρωτες γράφοντας τσαχπινιές για τη διαφήμιση, ένα βράδυ βρέθηκε έρημη και μόνη μπροστά σε κάτι μαγικά προφορικά ποιήματα και θυμήθηκε πόσα δικά της δεν είχε ακόμα πει.

Στο τουρνουά τα είπε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2023.

Γράφει ό,τι της έρθει, για διαφορετικά -νομίζει- θέματα και εκπλήσσεται που πολλοί εκεί πέρα δείχνουν να την καταλαβαίνουν.

e-mail επικοινωνίας για bookings:
artemisartem@gmail.com

Γαρουφαλιά Στέτου

Η Γαρουφαλιά Στέτου (Αθήνα, 1994) είναι απόφοιτη του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ. Εργάζεται περιστασιακά σαν αρχαιολόγος πεδίου, και διδάσκει τον κύκλο μαθημάτων της ποίησης στο δημιουργικό εργαστήρι Τεχνηέντως. Λατρεύει την ποίηση, τον χορό και τη δημιουργική έκφραση εν γένει. Ζητήματα που την απασχολούν σχετίζονται με την αυτεπίγνωση, τον έρωτα, την κοινωνία και τα προσωπικά βιώματα. Τα ποιήματά της έχουν αφηρημένο, θεατρικό χαρακτήρα, ενώ άλλα δοκιμιακό ύφος. Εμπνέεται από τα αναγνώσματά της και από την καθημερινή ζωή.

Μπήκε στον κόσμο του poetry slam gr το 2021 και έκτοτε συμμετέχει ανελλιπώς.

Μέλλεται να εκδοθεί η ποιητική της συλλογή

«Σκέψεις μιας πρώην ψυχασθενούς». 

e-mail επικοινωνίας για bookings:

garou8@windowslive.com

Celine Kuyumdzhu

Η Celine Kuyumdzhu (Αθήνα), γεννήθηκε στη Βουλγαρία μια Δευτέρα του Σεπτεμβρίου. Μετράει την ηλικία της σε στροφές γύρω από τον Ήλιο και απεχθάνεται τον Σεπτέμβρη. Ασχολείται με την ποίηση από μικρή ηλικία, είναι performer και μέλος Spoken Word μπάντας. Συχνά, στη γραφή της αναμειγνύει τον ρομαντισμό που εκπέμπει η urban ζωή σε συνδυασμό με την σκληρότητα της κάθε ημέρας που περνά στις αποπνικτικές πρωτεύουσες. 

Θεματικές που την αγγίζουν είναι οι διαπροσωπικές σχέσεις που χτίζονται μέσα σε κοινωνίες πιο απρόσωπες από ποτέ, ο κάθε μορφής έρωτας και τα φώτα στις πολυκατοικίες.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

kuyumdzhu@gmail.com


Άννα Μπακογεώργου

Η Άννα Μπακογεώργου (Αθήνα) είναι ένα ακατάληπτο μίγμα μαγικού ρεαλισμού, δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει ότι είναι βαμπίρ, και δε θα πει τίποτα παραπάνω για αυτό. Ασχολείται με τις τέχνες, όλες τις τέχνες, δε γνώρισε ακόμα τέχνη που να μην την αγάπησε. Γράφει ποίηση και την ερμηνεύει, ζωγραφίζει, κάνει κολάζ, κεντάει, γίνεται ρόλοι και φωνές και κίνηση και ό,τι άλλο προκύψει. Κάπου ανάμεσα σε αυτά, σπουδάζει αρχιτεκτονική και κοιτάει τα αστέρια.

Ξεκίνησε να γράφει περίπου με το που έμαθε να γράφει, γιατί είναι ο τρόπος της να εξηγεί τον κόσμο στην εαυτή της. Το 2021 πήγε πρώτη φορά στο τουρνουά του Poetry Slam GR να μοιραστεί το μέσα της, και είναι πολύ χαρούμενη για αυτό. Η εμμονή της είναι η μνήμη, κι έτσι τα έργα της την εξερευνούν διαρκώς. Μπορείτε να δείτε εικαστικές δουλειές της ΕΔΩ .

e-mail επικοινωνίας για bookings:
abakogeorgou@gmail.com 


Jessica Hyde

Η ντέμη α. κυκλοφορεί με πολλά ονόματα. Γεννήθηκε το 1999, στη Θεσσαλονίκη. Της αρέσουν οι διαδρομές, ο διπλός ελληνικός και ο καρέλια λευκός. Διαβάζει κυρίως ποίηση του 21ου αιώνα και γράφει κι η ίδια. Έχει αυτοεκδόσει δύο ποιητικές συλλογές: για σας είναι θα (2017) και POST MORTEM (2022). 

Της αρέσει να μοιράζεται και το παρακάνει καμιά φορά, ερωτεύεται στιγμές συχνά και πιστεύει στην επαναμάγευση της ποίησης. Ποίηματα της κυκλοφορούν και ηχητικά σε Spotify & YouTube με το όνομα Jessica. Θα τη βρείτε αργά σε κάποιο μπαρ να πίνει τζιν στημμένο, πάντα με τα γυαλιά ηλίου στο κεφάλι της. Συμμετείχε στο Poetry Slam Gr πρώτη φορά τον Μάρτιο του '23. 

e-mail επικοινωνίας για bookings:
demichoc99@gmail.com

Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου

Η Νατάσσα Θεοδωρακόπουλου (aka BlackBee) γεννήθηκε στην Πάτρα το 1987. Σπούδασε Δεθνείς Σχέσεις και το μετάνιωσε. Έγραψε το πρώτο της ποίημα το 1994 σε έναν intel pentium 1 και δεν το μετάνιωσε ποτέ. Ποιήματα της δημοσιεύονται σε έντυπα και διαδύκτιο από το 2012.

Όταν σοβαρευτεί θα βγάλει το πρώτο της βιβλίο. Έμαθε τι είναι spoken word και slam το 2020 κι ο κόσμος ξεκίνησε να γυρίζει απ την αρχή. Έκτοτε έχτισε ένα συμπαν με καφείνη και στίχους φίλων και δεν την κουνάει κανένας απο αυτό. 

Γραφει για στερεότυπα, κοινωνικές προκαταλλήψεις,ρατσισμό έμφυλη βία, και θάνατο, και τα σιχαίνεται όλα εξίσου. 

e-mail επικοινωνίας για bookings:
n.theodorakopoulou@gmail.com

Δάφνη Πολέμη

Η Δάφνη Πολέμη (Αθήνα, 2002), μένει στην Αθήνα και σπουδάζει Ψυχολογία, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο. Συμμετέχει στο poetry slam gr από τον Ιούνιο του 2021, αλλά γράφει ποιήματα από την εφηβεία της. Η ποίησή της αφορά υπαρξιακά και διαπροσωπικά ζητήματα , τη μοναξιά και την απομόνωση. Αυτή την περίοδο συμμετέχει στην ομαδική έκθεση "Μουσείο Νεοελληνικής Αυτοχειρίας" του Ρομαντικού Πανεπιστημίου Αθηνών με ένα ποίημα της πάνω στο ζήτημα της αυτοκτονίας. Ετοιμάζει την πρώτη της ποιητική συλλογή μέσα στο 2022.

e-mail επικοινωνίας για bookings:
daphnepolemi@gmail.com


Μανώλης Νανούρης

Ο Μανώλης Νανούρης (Αθήνα, 1990) σπούδασε Οικονομικά, Κινηματογράφο, Πολιτιστική Διαχείριση και εκπόνησε διπλωματική εργασία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα "το λογοτεχνικό κείμενο κι ο αναγνώστης του: σχέσεις εξουσίας και αντίστασης". Έχει ζήσει έξι μήνες στην Ιταλία (Πάρμα), γεγονός που τον διαμόρφωσε εν πολλοίς. Γράφει τραγούδια, ποιήματα, διηγήματα και δοκίμια (άμα λάχει).

Το 2021 άνοιξε ένα βιβλιοπωλείο στους Αμπελόκηπους , το "Σελίδα 17", στο οποίο και εργάζεται. Έχει συνδιοργανώσει και συμμετάσχει στην 1η αντιρατσιστική συναυλία Απειράνθου (Νάξου) και έχει δημιουργήσει μικρού μήκους ταινίες, μουσικά βίντεο και θεατρικά τρέιλερ (παρότι δηλώνει τεχνολογικά αναλφάβητος). Του αρέσουν τα ταξίδια, το σινεμά, το υπόγειο χιούμορ, η πολιτική (με την ευρεία έννοια του όρου), η ψυχανάλυση και τα κόμικς. Το 2022 ξεκίνησε να συμμετέχει στο Poetry Slam Gr για να καταλάβει απ' τη πρώτη κιόλας φορά ότι η προφορική ποίηση τον εκφράζει σε πολλαπλά επίπεδα. Πρωταθλητής Ελλάδας για την περίοδο 2022-2023 και 14η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποίησης σλαμ 2023 στην Αμβέρσα στο Βέλγιο.

Τα ποιήματά του -μέχρι στιγμής- μιλάνε για την ψυχική υγεία, για τα κοινωνικά στίγματα, για την αποξένωση από εμάς και τους γύρω μας, για τις ρευστές ταυτότητες, για το ερωτικό πλησίασμα και τέλος για την ίδια την ποίηση. Ο Μανώλης ετοιμάζει την πρώτη του ποιητική συλλογή και τόση ώρα του φαίνεται αστείο να γράφει για τον εαυτό του στο γ' πρόσωπο. 

e-mail επικοινωνίας για bookings:

manwlis19@hotmail.com Ευγενία Κολλιαδήμα

Λέγομαι Ευγενία Κολλιαδήμα. Κατάγομαι από τα Καλύβια Θορικού όπου και έζησα όλα τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. 

Είμαι δευτεροετής φοιτήτρια κοινωνιολογίας στο Πάντειο. Από μικρή ασχολούμαι με το θέατρο και με την ποίηση. Συμμετείχα σε θεατρικά εργαστήρια από τα 13 μου μέχρι τα 17 και στα μαθητικά μου χρόνια έχω συμμετάσχει και σε διαγωνισμούς ποίησης.  

e-mail επικοινωνίας για bookings:
ekolliadhma@gmail.com

Βαγγέλης Φίλιππας

Ο Βαγγέλης Φίλιππας εργάζεται ως ναυπηγός μηχανολόγος μηχανικός και επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Ναυπηγικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Παράλληλα ασχολείται με την ποίηση από μικρή ηλικία και έχει συμμετάσχει σε βραδιές προφορικής ποίησης και open mics και σε opening του διαγωνισμού προφορικής ποίησης του Poetry Slam Gr. Συμμετέχει σε σεμινάρια γραπτής και προφορικής ποίησης και αυτόματης γραφής ενώ έχει οργανώσει βραδιές προφορικής ποίησης και μουσικής.