Slammers

Bios - Book Performers

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά των 10 Slammers με την υψηλότερη βαθμολογία για την περίοδο 2020-2021, καθώς επίσης και το e-mail επικοινωνίας του κάθε ατόμου, για την περίπτωση πρόσκλησης σε κάποιο event. 


-Διοργανωτές-


ΜΑΚΗΣ ΜΟΥΛΟΣ

Ο Μάκης Μούλος, (Πάτρα, 1980), είναι τρίγλωσσος συγγραφέας, ποιητής και spoken word artist, με βάση διαμονής στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Γράφει και ερμηνεύει στα Ισπανικά, Αγγλικά και Ελληνικά. Έχει δημοσιεύσει 5 προσωπικές ποιητικές συλλογές και κείμενά του έχουν περιληφθεί σε συλλογικά βιβλία στην Ελλάδα, στην Ισπανία και στις Η.Π.Α. Χρησιμοποιεί το άνετο ύφος του για να εξερευνήσει θέματα όπως η σεξουαλικότητα, ο στιγματισμός ταυτότητας και φύλου. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με διάφορα διαδικτυακά περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, γράφοντας κριτικές πάνω σε μουσική, βιβλία και λογοτεχνικές ταινίες.

Ο Μάκης είναι ο ευρετής του Poetry Slam Gr στην Ελλάδα, διοργανωτής του poENtry Slam και του ετήσιου φεστιβάλ προφορικής ποίησης με ζωντανή μουσική Duende Sessions Festival στη Βαρκελώνη. Είναι επίσης συνδιοργανωτής και διαχειριστής των social media του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποίησης Σλαμ World Poetry Slam Organization που θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2022 στις Βρυξέλλες.

Ο Μάκης είναι ο εκδότης του τριμηνιαίου περιοδικού "poEΝtry Slam" στη Βαρκελώνη στα Αγγλικά, το οποίο πωλείται στα διάφορα events που διοργανώνει. Το περιοδικό περιέχει τα ποιήματα που έχουν ερμηνευτεί κατά την περίοδο του τριμήνου, καθώς επίσης και άρθρα/συνεντεύξεις γνωστών ποιητών προφορικής ποίησης από όλον τον κόσμο.

Το 2019 ξεκίνησε την μπάντα "True Love W8s", ερμηνεύοντας τα ποιήματά του ζωντανά με τη συνοδεία από βιολί, πιάνο, κιθάρα και ηχητικά effects, προσθέτωντας αγαπημένα του τραγούδια με θηλυκές φωνές στις εμφανίσεις του. Το 2020, κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, ξεκίνησε το project "Digital Girl" με την Jane Dalida, αναμειγνύωντας video poetry με πειραματική μουσική και στίχους εμπνευσμένους από την κατάσταση που επικρατεί, λόγω της ανάγκης έκφρασης κάτω από τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε.

Ο Μάκης είναι film editor και παραγωγός βίντεο και το 2020 σκηνοθέτησε και επεξεργάστηκε την ταινία προφορικής ποίησης "Duende Session Fesitval - The Movie".

e-mail επικοινωνίας για bookings:
makis_p_a@hotmail.com

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑ

e-mail επικοινωνίας για bookings:
mariabaka83@gmail.com

Η Μαρία Μπάκα (Καρατζάς, 1992), διαμένει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως λογίστρια, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τέχνης, πάνω στη Δημιουργική Γραφή. Η Μαρία είναι ποιήτρια, slammer και spoken word artist, καθώς και συνδιοργανώτρια του Poetry Slam Gr, τουρνουά προφορικής ποίησης στην Ελλάδα. Τα ποιήματά της ασχολούνται με την κοινωνία, τον ρατσισμό και την ενδιαφέρει η εξερεύνηση των υπαρξιακών συναισθημάτων και της συμπεριφοράς μας απέναντι σε αυτά.

Τελευταία, επιχειρεί την εγγραφή και την ερμηνεία προφορικής ποίησης σε ντουέτα, με άλλους/ες ποιητές/ριες, καθώς επίσης ασχολείται και με video poetry, όπου το βίντεο-ποίημά της με τίτλο "Odour" επιλέχθηκε στο Athens Video Poetry Festival 2021. Το χόμπυ της είναι η ζωγραφική, η οποία τη βοηθάει να εκφράσει τα συναισθήματά της πριν τα βάλει μέσα σε λέξεις. Το ύφος της ερμηνείας της είναι βαθύ και προσεχτικό και τραβάει την προσοχή σου πίσω από κάθε λέξη της ιστορίας που έχει να πει.

Κατά την περίοδο του lockdown, η Μαρία άρχισε να σκιτσογραφεί βιβλία ποίησης, καθώς επίσης και να βάζει μουσική στα ποίηματά της και στις live ερμηνείες της. Το 2020 έλαβε συμμετοχή στην ταινία προφορικής ποίησης "Duende Sessions Festival - The Movie".

Μέσα στο 2021 ετοιμάζεται να εκδωθεί η πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή.


-Slammers-


Άνλε Τσίλι

O Ανδρέας Τσιλιβαράκος (aka Άνλε Τσίλι Αθήνα, 1988), είναι καλλιτέχνης, ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, στιχουργός, ποιητής και slammer. Τα ποιήματα του μιλάνε για το εκεί και το τότε, το εδώ και το τώρα, για τα αισθήματα και τα συναισθήματα, το χθες και το σήμερα, για διαφορές και συμφορές, για το «είναι» και το «φαίνεσθαι», για το ανεξήγητο και το καθαρό... με λίγα λόγια για τα πάντα. Είναι λάτρης του αυτοσχεδιασμού και γι' αυτό σε κάθε performance του βάζει και κάτι από την ατμόσφαιρα της στιγμής.
Η μουσική, ο χορός, η γραφή, η υποκριτική και το παιχνίδι είναι για εκείνον τρόποι έκφρασης και υγιής ζωής.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

andreas_tsilivarakos@hotmail.com

Σοφία Μιχελικάνη

Σοφία Μιχελινάκη (Αθήνα) είναι slammer και εν δυνάμει οικονομολόγος με αποστροφή στα οικονομικά. Τρέφει βαθιά αγάπη για την τέχνη, για οτιδήποτε θα μπορέσει να της δώσει ένα μέσο να εκφραστεί. Μεγαλύτερη της αγάπη η υποκριτική. Το 2020 συνδύασε τις δύο της αγάπες, την ποίηση και την υποκριτική, συμμετέχοντας στο τουρνουά του Poetry Slam GR. Αν μπορούσε να χαρακτηρίσει την ποίηση της με μια φράση θα ήθελε να ήταν «η φωνή όσων την έχασαν». 

Την αγγίζουν κοινωνικά ζητήματα και ο έρωτας, όταν βρεθεί. Ερεθίσματα αντλεί από την καθημερινότητα και κυρίως από εικόνες που κάθε περαστικός θα προσπερνούσε. Δυσκολεύεται να βάλει την ταμπέλα της ποιήτριας, πόσο μάλλον να πει ότι οι σκέψεις της είναι ποίηση. Τα βράδια αναρωτιέται γιατί μιλάει σε τρίτο ενικό για εκείνη.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

mixelinaki.sofia@gmail.com

Μαρία Κουϊμτσίδη

Η Μαρία Κουϊμτσίδη (Αθήνα, 2001) είναι ποιήτρια και slammer. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τις τέχνες και ιδιαιτέρως με τον χορό και τη γραφή. Σπουδάζει υποκριτική στη δραματική σχολή Μαίρης Βογιατζή Τράγκα. 

Η Μαρία έχει συμμετάσχει σε διάφορους λογοτεχνικούς και ποιητικούς διαγωνισμούς σε κάποιους από τους οποίους έχει διακριθεί. Από το 2019 ξεκίνησε τη συμμετοχή της στο Poetry Slam Gr όπου και κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την περίοδο 2019-2020. Τα ποιήματα της σχετίζονται με τον άνθρωπο, την κοινωνία και τα συναισθήματα. Στόχος της, να παραμείνει άνθρωπος και όνειρο της να υπάρχει παντού η αγάπη.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

koukoumaria8@gmail.com

Χριστίνα Αθανασέλλη

Η Χριστίνα Αθανασέλλη (Αθήνα),  είναι ποιήτρια και slammer. Παρόλο που οι σπουδές της δεν έχουν σχέση με τον καλλιτεχνικό τομέα, έγραφε ήδη από πολύ μικρή, καθώς έβρισκε σε αυτό διαφυγή. Γράφει κυρίως για τις ανθρώπινες σχέσεις και ανάγκες, για την καθημερινότητα και τις προκλήσεις -είτε πιο απλές είτε πιο σύνθετες- που αντιμετωπίζουμε σε αυτή. Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και διαγωνισμούς ποίησης, το 2020 άρχισε να συμμετέχει στο Poetry Slam Gr, ενώ τους τελευταίους μήνες συντονίζει ένα συνεργατικό, καλλιτεχνικό project στο Instagram:

@exergeia: www.instagram.com/exergeia/

Στο μέλλον φιλοδοξεί να εκδώσει μια συλλογή με ποιήματα και κολλάζ.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

xristina.ath@windowslive.com

Τζαμίλε Φαχούρι

Η Τζαμίλε Φαχούρι είναι ποιήτρια και slammer. Αγαπά την ερμηνεία της προφορικής ποίησης και να γεμίζει τη σκηνή με συναισθήματα. 

Η Τζαμίλε, είναι μεταφράστρια λογοτεχνίας και μέλος του Διεθνούς Συλλόγου Ελλήνων Συγγραφέων & Καλλιτεχνών. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο και σε συλλογικές ποιητικές ανθολογίες. Η πρώτη της προσωπική ποιητική συλλογή δημοσιεύτηκε το 2020 με τίτλο "Απλή Ζωή". Η τέχνη της είναι εμπνευσμένη από την παρατήρηση των κοινωνικών νορμών, των ανθρώπων και των κοινωνικών ανισοτήτων. Είναι αφιερωμένη σε όσους παλεύουν ενάντια στις κοινωνικές επιταγές και για τη ζωή που θέλουν να χτίσουν οι ίδιοι με τα δικά τους χέρια και τους δικούς τους κανόνες. Έχει κομμάτια του εαυτού της (όπως οι αναμνήσεις) και συχνά έχει αναφορές σε στοιχεία της φύσης, όπως στη θάλασσα ή στην Ελληνική μυθολογία, συνδυάζοντας την σύγχρονη με την παραδοσιακή αισθητική. Τα ποιήματά της υμνούν την ασυμβίβαστη ζωή της αναζήτησης, την αμφισβήτηση του εαυτού μας και των άλλων. Περιγράφουν αισθήματα που προκύπτουν από ένα διαρκές ταξίδι/μάχη. Πραγματεύονται τη μοναξιά ανάμεσα στους ανθρώπους, την αμφισβήτηση του εαυτού, την αιώνια μάχη με αυτόν, την έλλειψη του αισθήματος του ανήκειν και την επιδίωξη της πραγμάτωσης ενός υπέρτατου σκοπού, έξω από αυτά που μας έχουν διδάξει να ακολουθήσουμε στη ζωή μας. Συχνά αναφέρονται στην έμφυλη βία και σε τραγικά εγκλήματα που έχουν σοκάρει την Ελληνική κοινωνία (ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν από άντρες εναντίον γυναικών.) 

e-mail επικοινωνίας για bookings:
tzamile91@gmail.com

Μαρία Σιδηροπούλου

Η Μαρία Σιδηροπούλου (Aθήνα) είναι ποιήτρια και slammer και σπουδάζει Μαιευτική. Ανέπτυξε ενδιαφέρον προς τη συγγραφή από μικρή ηλικία, γράφοντας στιχάκια για τραγούδια και με την πάροδο του χρόνου προσέγγισε την ποίηση. Έχει στα χέρια της ένα βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή του ιδρύματος Αμφικτυονίας Ελληνισμού και πριν δύο χρόνια ξεκίνησε να συμμετέχει στα τουρνουά του Poetry slam GR. Συγχρόνως, συμμετέχει στο ποιητικό εργαστήρι του ιδρύματος Τάκη Σινόπουλου.

Τα ποιήματά της αφορούν την εκδήλωση συναισθημάτων, ανησυχίες προσωπικές και κοινωνικές, σκέψεις και απορίες που αφορούν τη ζωή σε διάφορες εκδοχές της. Την ενδιαφέρει ιδιαίτερα να φέρνει στο χαρτί ή στη σκηνή, εικόνες και λέξεις με αρμονία. Εμπνέεται από την φύση και παντρεύει τα στοιχεία της γης με την ποίηση της. Κάτι που επιβεβαιώνεται από την ενασχόληση της με τα φυτά. Η Μαρία ετοιμάζεται για την έκδοση του πρώτου της βιβλίου.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

maria_sidiropoulou@outlook.com.gr

Δημήτρης Σταμίρης

Ο Δημήτρης Σταμίρης (Αθήνα 1998) είναι ποιητής και slammer. Τα τελευταία χρόνια ζει στον Πειραιά και φοιτεί στο τμήμα Λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Συμμετέχει στο πρωτάθλημα προφορικής ποίησης του Poetry Slam Gr από τον Ιούνιο του 2020. 

Η ποίηση του πραγματεύεται υπαρξιακά θέματα και την κάθαρση μέσα από το γράψιμο, συνδυάζοντας κοινωνικές συμπεριφορές και προσωπικές εμπειρίες, ώστε να εξερευνήσει τις προκαταλήψεις και να βρει έναν τρόπο να κατευνάσει τον εκνευρισμό που δημιούργησε η αδικία σε όλο τον κόσμο. Το στυλ του είναι εκρηκτικό, παρορμητικό, με μία δόση φιλοσοφίας. Την άνοιξη του 2021 θα κυκλοφορήσει η πρώτη ποιητική συλλογή του. 


e-mail επικοινωνίας για bookings:

stamirof@gmail.com

Michelle Morgan Houwers

Η Michelle Morgan Howers (Ολλανδία, 1992) είναι ποιήτρια και slammer. Άρχισε να γράφει το 2011 λίγο πριν από το υποτιθέμενο τέλος του κόσμου. Γεννήθηκε στην Ολλανδία το 1992 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα πρωινά εργάζεται ως ασφαλίστρια και μεταφράστρια και τα βράδια μεταμορφώνεται σε ποιήτρια και τραγουδίστρια. Είναι μέλος της μπάντας "Yeah!" από το 2013, δουλεύοντας πάνω σε νέα και παλιότερα τραγούδια σε live performances.

H Michelle, παραμένοντας πιστή στον εθισμό που της προκαλεί η αδρεναλίνη πάνω στη σκηνή, άρχισε να παίρνει μέρος δυναμικά στον διαγωνισμό του Poetry Slam Gr στην Αθήνα το 2019 και από τότε ερωτεύτηκε όλη την ιδέα της προφορικής ποίησης. Το ύφος γραφής της επικεντρώνεται στην πνευματική ελευθερία που προέρχεται από συναισθήματα που συχνά θεωρούνται κοινότυπα. Για τη Michelle, απώτερος σκοπός είναι να ανακαλύψει έναν συλλογικό εαυτό, όπως αυτός αναδύεται από την εμπειρία και τον πόνο και να τον χρησιμοποιήσει ώστε να μπορέσει να συνδεθεί με άλλους ανθρώπους.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

michellehouwers@hotmail.gr

Ζε Μήτσος

Ο Δημήτρης Μπαρμπαγιάννης, aka Ζε Μήτσος (Αθήνα, 1989), είναι ποιητής και spoken Word artist και ασχολείται με την ποίηση Σλαμ από το 2018. Η ποίησή του ασχολείται με θέματα κοινωνικού περιεχομένου όπως ο ρατσισμός, η ταυτότητα, ο στιγματισμός, καθώς επίσης και με υπαρξιακά θέματα. Η ερμηνεία του είναι πολλές φορές ειρωνική και παιχνιδιάρικη και άλλες φορές σοβαρή και βαριά, κατορθώνοντας έτσι να μην ξέρεις τι να περιμένεις κάθε φορά που τον βλέπεις στη σκηνή. 

Μετά από 2 χρόνια συμμετοχής στο Ελληνικό τουρνουά Poetry Slam Gr, κέρδισε την πρώτη θέση για την περίοδο 2019-2020 και αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας. Το 2020, κυκλοφώρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με ποιήματα Σλαμ, "Μνιαμ, σε ροή" και μέσα στο 2021 αναμένεται να κυκλοφωρήσει η 2η ποιητική του συλλογή.

e-mail επικοινωνίας για bookings:

mitsfloyd@gmail.com

Μαρία Πανοπούλου

Η Μαρία Πανοπούλου (Αρχαία Ολυμπία) είναι ποιήτρια, slammer και storyteller. Τα τελευταία χρόνια ζει στην Αθήνα, όπου φοιτεί στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, με ειδίκευση στον τομέα της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης. 

Τα ενδιαφέροντα της προσανατολίζονται στα πεδία της ποίησης, της λογοτεχνίας, αλλά και του αθλητισμού. 

Από το έτος 2020 συμμετέχει ενεργά στα πρωταθλήματα προφορικής ποίησης του Poetry Slam Gr. Η ποίησή της έχει έντονα αφηγηματικό χαρακτήρα, με συμβολικά στοιχεία, ρέοντας ελεύθερα μεταξύ ρεαλισμού και φαντασίας. 

Το 2021 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν η δίγλωσση έκδοση της Ανθολογίας Νέων Πορτογάλων Ποιητών, στην οποία συμμετείχε ως μεταφράστρια του έργου.

e-mail επικοινωνίας για bookings:
mariapanop99@hotmail.com